Gratis

Varias fechas

EDIFICI / Refugi antiaeri de la Delegació de Defensa a les Illes Balears

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Descripción del evento
Inscripció prèvia per a les visites guiades del refugi antiaeri de la Delegació de Defensa a les Illes Balears / OPEN HOUSE PALMA 2021

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE LA VISITA

Les visites guiades es realitzen durant el dematí del dia 6 de novembre, cada trenta minuts entre les 10 a les 14 h. En total hi ha 8 torns disponibles amb 10 places cada un d'ells.

Les visites les realizarà Tomeu Fiol, expert en refugis antiaeris de Palma.

Durant la visita, és obligatori dur calçat tancat i roba adequada.


		Imagen de EDIFICI / Refugi antiaeri de la Delegació de Defensa a les Illes Balears

INFORMACIÓ SOBRE L'EDIFICI

El refugi, situat a l’edifici de la Delegació de Defensa a les Illes Balears, va ser construït probablement amb posterioritat a la finalització de la Guerra Civil.

Aquesta estructura disposa de dues entrades que condueixen a dues galeries estretes i que desemboquen finalment a la galeria principal. Un dels elements més interessants és la galeria principal, que destaca per la seva forma cilíndrica. L’aspecte general del refugi, amb un revestiment de peces de marès i amb un acabat molt cuidat, difereix del caràcter auster de la resta de refugis de Palma.

Un altre element a destacar és que el refugi disposava d’una màquina de renovació d’aire al seu interior. Aquesta màquina va ser retirada i actualment es conserva al Museu Històric Militar de Menorca, a Es Castell. Al seu interior, queda encara la sala on estava situada la màquina, i els conductes encastats a través dels quals sembla que es feia circular l’aire renovat cap a les distintes zones del refugi. Des de la galeria principal surt una petita galeria transversal que, segons sembla, comunicava antigament amb el refugi de l’edifici del costat.

A la zona de la galeria principal es poden veure distintes inscripcions marcades sobre el marès, realitzades probablement pels soldats que degueren fer guàrdia en aquest edifici al voltant dels anys setanta.


		Imagen de EDIFICI / Refugi antiaeri de la Delegació de Defensa a les Illes Balears

PROTOCOLS COVID-19

Durant les visites, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants a l'inici de la visita.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos
{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de EDIFICI / Refugi antiaeri de la Delegació de Defensa a les Illes Balears

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado