FERRAN PISÀ - CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Panel de acciones

FERRAN PISÀ - CASTELLÓ D'EMPÚRIES

FERRAN PISÀ - TIORBA Ens presenta el programa "1620" on explora les possiblitats interpretatives d'un nou instrument del Barroc: LA TIORBA

Por Mediterranean Guitar Festival

Cuándo y dónde

Fecha y hora

mar., 3 de oct. de 2023 21:00 - 22:00 CEST

Ubicación

Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries 1 Plaça Mossèn Cinto Verdaguer 17486 Castelló d'Empúries Spain

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.

Acerca de este evento

  • 1 hora
  • Entrada electrónica móvil

El programa 1620 neix de la voluntat de confrontar l'obra de tres autors que conformen la primera generació d'intèrprets d'un nou instrument del Barroc: la tiorba. Aquest instrument és el membre més gros i més greu de la família dels llaüts; fou creat per acompanyar la música vocal del nou estil dramàtic i apassionat del Barroc. 1620, doncs, compara les composicions de la primera generació de músics d'aquest instrument.

Ferran Pisà va néixer a l'illa de Mallorca, on va cursar la formació musical elemental, va fer els estudis superiors de guitarra al Conservatorium van Amsterdam (2003). En aquell conservatori tan gran i dinàmic va conèixer la interpretació historicista; el que més el va captivar d'aquesta aproximació al repertori és que donava importància a les relacions entre la música i el seu context històric i social, com per exemple que la descoberta de l'òrbita dels planetes al voltant del sol i el circuit de la sang que recorre el cos bombejada pel cor es produís a l'hora que trobem afició en les formes cícliques i repetitives en la música.

En haver obtingut la titulació a Holanda va venir a Barcelona per especialitzar-me en la tiorba amb el professor Xavier Díaz Latorre a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) al 2006. Amb ell va aprendre la importància de la preparació tècnica i la necessitat d'implicar-se emocionalment amb el discurs musical quan un posa una peça barroca sobre el faristol. D'ençà del 2011, exerceix de músic tiorbista col·laborant amb diferents conjunts dels Països Catalans i, sobretot, dissenyant programes per presentar els meus projectes propis com a solista i com a membre fundador del conjunt Solnegre

Acerca del organizador

Our Mediterranean Guitar Festival brings you the best guitar sounds in the most emblematic churches in the Catalan coasts.

More than a hundred concerts from June to October, all of them with the Spanish guitar as the centre of attention, be it a soloist, a duet a quartet or other formations. By various well-known artists with a long-lasting and recognised concert background, who will delight the whole audience.

Find us in up to ten different Catalan villages, ranging from Costa de Barcelona, to Costa Brava and Costa Daurada.

Don't miss the best Spanish guitar melodies this summer!