Inauguració intervenció artística al Pavelló Mies van der Rohe
Información sobre el evento
Acerca de este evento
A les portes del Dia de la Dona, la Fundació Mies van der Rohe et convida a la inauguració de la intervenció artística Re-enactment, de Laura Martínez de Guereñu,, resultat de la primera convocatòria de la Beca Lilly Reich per la igualtat en l’arquitectura.
Després de la presentació de la investigació a càrrec de l’artista, tindrà lloc una taula rodona ( en anglès) amb Wolf Tegethoff i Christiane Lange, reconeguts experts en l’obra de Lilly Reich i Ludwig Mies van der Rohe, membres del jurat de la beca.
Re-enactment és una resposta material a la invisibilitat del treball de Lilly Reich. Neix d’una motivació clara: revelar l’arquitectura que Lilly Reich va projectar per a les seccions alemanyes de l’Exposició Internacional de 1929 a l’interior de vuit Palaus noucentistes, una superfície cinquanta vegades més gran que la del propi Pavelló.
Re-enactment ocupa el cor del Pavelló amb la reconstrucció de dues de les vitrines originalment concebudes per als Palaus. Transforma un element vertical de llum – la seva pantalla doble de vidre opal – en una vitrina horitzontal i incorpora una vitrina vertical a la trajectòria dels visitants que caminen cap a l’estany interior. Una reconstrucció realitzada gràcies als plànols que Lilly Reich va poder resguardar a Mühlhausen (Thuringia) durant la Segona Guerra Mundial, els originals dels quals es troben avui dipositats a la col·lecció Lilly Reich de l’Arxiu Mies van der Rohe del Museu d’Art Modern de Nova York.
A través de documents d’una altra dotzena d’arxius i col·leccions privades de Barcelona, Berlín, Dessau, Frankfurt, Madrid, Sevilla i Weimar, la vitrina horitzontal ofereix un recorregut inèdit pels interiors dels Palaus. Es recuperen les “grans fotos de Barcelona” que la pròpia Lilly Reich va lamentar haver perdut en un bombardeig a Berlín i que mostren la manera en què les seves vitrines van realitzar el trànsit escalar des de la gran varietat de productes alemanys a les molt diverses estructures espacials dels Palaus. A través de dues filmacions, la vitrina vertical posa en valor l’herència immaterial del treball realitzat a Barcelona i mostra el Pavelló com una avantsala de més de 16.000m2 d’exposicions industrials.
**Subscriu-te al nostre butlletí i no et perdis res!
miesbcn.com/news
***********************************************************
Re-enactment: Lilly Reich’s Work Occupies the Barcelona Pavilion, by Laura Martínez de Guereñu
On the eve of the Women's Day the Fundació Mies van der Rohe invites you to the opening of the artistic intervention Re-enactment, by Laura Martínez de Guereñu, outcome of the first call of the Lilly Reich Grant for Equality in Architecture.
Following the presentation of the research by the artist, a panel discussion ( in english) will take place with Wolf Tegethoff and Christiane Lange, renowned experts in the work of Lilly Reich and Ludwig Mies van der Rohe, and members of the fellowship's jury.
Re-enactment is a material response to the pervasive invisibility of Lilly Reich’s work. It arises with a clear motivation: to reveal the architecture designed by Lilly Reich for the German sections of the 1929 International Exposition inside eight Noucentista Palaces, an area that is fifty times greater in magnitude than the Pavilion itself.
Re-enactment occupies the heart of the Pavilion with the reconstruction of two of the display-cases Lilly Reich originally designed for the Palaces. The intervention transforms a vertical element of light – the milky color double-glazed screen– into a horizontal display-case and adds a vertical display-case to a visitor’s path toward the inner pond. This reconstruction was possible thanks to the blueprints that Lilly Reich saved moving them to Mühlhausen (Thuringia) during World War II, the originals of which are nowadays a part of the Lilly Reich Collection of the Mies van der Rohe Archive in the Museum of Modern Art in New York.
By presenting documents from another dozen of archives and private collections from Barcelona, Berlin, Dessau, Frankfurt, Madrid, Sevilla and Weimar, the horizontal display-case provides an unprecedented tour through the Palaces. The intervention recovers the “great photos of Barcelona” that Lilly Reich herself regretted losing in a bombing in Berlin and that shows how her display-cases accomplished the scalar transition from the great variety of German products to the very diverse spatial structures of the Palaces. By means of two short films, the vertical display-case highlights the immaterial heritage of the work made in Barcelona and reveals the Pavilion as an anteroom to more than 16.000 m2 of industrial exhibitions.
**Subscribe to our newsletter and do not miss anything!
miesbcn.com/news
***********************************************************
Re-enactment: la obra de Lilly Reich ocupa el Pabellón de Barcelona, Laura Martínez de Guereñu
En vísperas del Día de la Mujer la Fundació Mies van der Rohe te invita a la inauguración de la intervención artística Re-enactment, de Laura Martínez de Guereñu, resultado de la primera convocatoria de la Beca Lilly Reich para la igualdad en la arquitectura.
Tras la presentación de la investigación a cargo de la artista, tendrá lugar una mesa redonda (en inglés) con Wolf Tegethoff y Christiane Lange, reconocidos expertos en la obra de Lilly Reich y Ludwig Mies van der Rohe y miembros del jurado de la beca.
Re-enactment es una respuesta material a la invisibilidad del trabajo de Lilly Reich. Nace de una motivación clara: revelar la arquitectura que Lilly Reich proyectó para las secciones alemanas de la Exposición Internacional de 1929 en el interior de ocho Palacios novecentistas, una superficie cincuenta veces mayor que la del propio Pabellón.
Re-enactment ocupa el corazón del Pabellón con la reconstrucción de dos de las vitrinas originalmente concebidas para los Palacios. Transforma un elemento vertical de luz –su pantalla doble de vidrio opal– en una vitrina horizontal e incorpora una vitrina vertical a la trayectoria de un visitante que camina hacia el estanque interior. Una reconstrucción realizada gracias a los planos que Lilly Reich pudo resguardar en Mühlhausen (Thuringia) durante la Segunda Guerra Mundial, cuyos originales se encuentran hoy depositados en la colección Lilly Reich del Archivo Mies van der Rohe del Museo de Arte Moderno de Nueva York.
A través de documentos de otra docena de archivos y colecciones privadas de Barcelona, Berlín, Dessau, Frankfurt, Madrid, Sevilla y Weimar, la vitrina horizontal ofrece un recorrido inédito por los interiores de los Palacios. Se recuperan las “grandes fotos de Barcelona” que la propia Lilly Reich lamentó haber perdido en un bombardeo en Berlín y que muestran el modo en que sus vitrinas realizaron el tránsito escalar desde la gran variedad de productos alemanes a las muy distintas estructuras espaciales de los Palacios. A través de dos filmaciones, la vitrina vertical pone en valor la herencia inmaterial del trabajo realizado en Barcelona y muestra el Pabellón como una antesala de más de 16.000m2 de exposiciones industriales.
**Subscribe to our newsletter and do not miss anything!
miesbcn.com/news
***********************************************************