Itinerari "Inter vineas et alnos" ("Entre vinyes i verns")

Panel de acciones

Itinerari "Inter vineas et alnos" ("Entre vinyes i verns")

Itinerari guiat en català sobre la Vil·la Romana del Pont del Treball Digne.

Por Centre d'Estudis de Sant Martí de Provençals (CESMP)

Cuándo y dónde

Fecha y hora

sáb., 12 de nov. de 2022 10:15 - 12:30 CET

Ubicación

Institut Salvador Seguí c/Pont del Treball Digne, 15 08020 Barcelona Spain

Acerca de este evento

Inter Vineas et Alnos (Entre Vinyes i Verns) és un itinerari guiat per a donar a conèixer la Vil·la Romana del Pont del Treball Digne, i per a reivindicar tant l'encara futura museització dels seus objectes i altres restes materials, així com una major sensibilitat social i política envers el patrimoni.

D'aquesta manera, l'itinerari intenta donar resposta a moltes preguntes: Què era la vil·la romana del Pont del Treball? Per què van desaparèixer les restes dels seus murs i paviments? Quan es va fundar? Com era? Com era el paisatge que rodejava la vil·la en aquella època? Què se’n sap dels seus habitants?

Encara que la pregunta definitiva en realitat és: Què aporta la vil·la romana del Pont del Treball a la Història de Barcelona?

Més informació de l'itinerari aquí.

L'itinerari serà realitzat per l'Adrià Quesada, historiador, coordinador del projecte Vineae et Alni i membre del Centre d'Estudis de Sant Martí de Provençals (CESMP); però també educador de patrimoni al Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) per a Fragment serveis Culturals S.L.

Imatges: ADIF, Sergi Segura/SAB, Daniel Alcubierre, Miquel Coll, Montserrat Pugès, Servei d'Arqueologia de Barcelona i Jordi Ardiaca.

Acerca del organizador

Ventas terminadas