Lleida Jazz Cava/Jordi Mestre i Arecio Smith

Panel de acciones

Lleida Jazz Cava/Jordi Mestre i Arecio Smith

Lleida Jazz Cava/Jordi Mestre i Arecio Smith

Cuándo y dónde

Fecha y hora

Ubicación

Espai Orfeó 60 Carrer Sant Martí #62 25004 Lleida Spain

Mapa y direcciones

Cómo llegar

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.

Acerca de este evento

  • 1 hora
  • Entrada electrónica móvil

Jordi Mestre

És un guitarrista format a l'Escola Superior d'Estudis Musicals - Taller de Músics de Barcelona.

Forma part de diferents projectes musicals amb trajectòries consolidades a les terres de Ponent com Pixie Dixie, Sonsonite o Food4Soul.

Actualment és membre de la Jessica Abu grup i lidera el seu organ trio més recent; The Bogalosers. També ha participat en altres formacions com Barcelona Ghana Revolution (amb els que va fer una gira per Àfrica), Orgàsmic Quintet (formació que va liderar durant més de quatre anys, aportant composicions pròpies), Ignasi González Trio, The Crossfathers…

La seva música es basa sobretot en la tradició afro-americana i en gèneres com el jazz, el soul, el blues i el hip-hop; amb interès des de sempre per la música d'arrel africana. Ha estat organitzador de les quatre edicions del seminari Camping Jazz Senterada, a les portes de la Vall Fosca.

La seva voluntat de ser un músic compromès amb el moment actual, l'ha portat a crear el seu projecte més personal, singular i que ha tingut reconeixement internacional; Soul Mountain. Unes filmacions de Jordi Rulló que mostren com el guitarrista fa sonar la seva música als cims dels Pirineus, per reivindicar la necessitat de preservar la natura i la cultura per un futur i un món millor.

Arecio Smith

Vivint a Barcelona des de 1997, és un dels músics més versàtils de l’escena catalana, això l’ha portat a integrar-se en multitud de projectes, com per exemple: Fundació Tony Manero, amb qui va gravar el disc d’or ‘’Looking for la fiesta’’ (Virgin 2001), La Kinky Beat, Phat Fred, Astrio amb qui toca en diversos festivals com Sónar, Cruïlla de Cultures, Senglarock, Festival de Jazz de Vic, Black Music Festival, Festival de Blues de Manresa, internacionalment també ha tocat a Rússia, Noruega (Nordlys Festival 2008) i Suècia.

L’any 2012 juntament amb el famós cantant de rap espanyol Rapsusklei forma la banda Flow Fanàtics, amb qui actua en grans festivals com Rap con Banda, En Vivo, BAM, Al sur, Zaragoza Ciudad, Rototom, entre d’altres, gravant el disc ‘Reality Flow’ (BOA 2014).

Des de l’any 2018 fins el 2022 també participa a la gira de la prestigiosa cantant de World Music Fatoumata Diwara, actuant en el Jazz en Marciac, Festival de Jazz de Montreux, Womadelaide (Australia), Glastonbury, entre molts més, amb ella també cooprodueix i toca en un EP per al projecte ‘Google Arts & Culture’.

Així mateix, també ha tocat i gravat amb diversos artistes de l’àmbit del pop, hip hop i electrònica: Ruper Ordorika, Lexus, El Niño de la Hipoteca, Falsalarma, Gnaposs, At Versaris, Jaleo Real, Sol Lagarto... i juntament amb reputats solistes de jazz com Gorka Benitez, Llibert Fortuny, Brannen Temple, Raynald Colom, Caspar St. Charles, Dave Wilkinson, Andreu Zaragoza, Marc Ayza, Xavi Maureta, entre molts altres.

Actualment compagina la seva pràctica artística amb la docència a l’escola superior de música de Catalunya (ESMUC) i l’Institut-escola d’ensenyaments artístics integrats ‘Oriol Martorell’.