Panel de acciones
#OPENFAMILY / taller OPEN BOX (Viure dins un cercle)
Inscripció prèvia a l'activitat #OPENFAMILY / taller OPEN BOX, emmarcada dins la BIENNAL DEL PENSAMENT de l'Ajuntament de Palma
Cuándo y dónde
Fecha y hora
Ubicación
Centre cultural Casal Balaguer 3 Carrer de la Unió 07001 Palma Spain
Mapa y direcciones
Cómo llegar
Acerca de este evento
INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT
El taller per a infants OPEN FAMILY apropa els conceptes d’arquitectura i urbanisme als més joves de la casa d’una manera lúdica i creativa. Una experiència plàstica amb materials reutilitzats sobre continguts arquitectònics on es convida als infants a reflexionar i interpretar l’entorn on viuen, com a usuaris dels espais domèstics, la ciutat i el territori.
L'activitat pretén fomentar la reflexió entorn dels recursos que són necessaris per a adaptar els hàbitats humans i si podem trobar alternatives per a construir i transformar els espais mitjançant accions que no suposin impactes profunds en els cicles naturals.
Es proposa la realització d'un taller familiar per a la construcció d'una instal·lació amb materials reutilitzats (caixes de fruita cedides per una entitat de l'àmbit de la distribució de productes agroalimentaris) que transformi l'espai del pati de Ca Balaguer i que servirà com a nexe d'unió entre l'esdeveniment de la Biennal de Pensament i el Open House. El taller està dirigit a nins i nines de 6 a 12 anys.
Aquesta activitat s'emmarca dins la Biennal de Pensament de l'Ajuntament de Palma.
OPEN BOX (Viure en un cercle)
Diuen que d'una capsa sortiren tots els mals del món. Nosaltres no en tindrem una, de capsa, sinó cinc-centes. I no en sortirà cap mal, sinó una instal•lació que ens recordarà la necessitat de prendre exemple dels cicles naturals, on res no es tuda. Una estructura que muntarem amb la vostra ajuda i que transformarà, durant un temps, el pati de Can Balaguer.
Arquitectives (www.arquitectives.com)
Pablo Amor i Cristina Llorente, arquitectes llicenciats per la ETSA Valladolid i la ETSA Barcelona, respectivament, i especialistes en Urbanisme i Medi ambient i Gestió Urbana i Participació Ciutadana, compten amb experiència en els camps de l'educació, el planejament urbanístic, l'edificació i el disseny d'equipaments educatius. Són els delegats espanyols del Programa de Treball internacional Architecture & Children de la Unió Internacional d'Arquitectes.
Des de 2009, a través del col•lectiu Arquitectives, treballen per a la divulgació de l'arquitectura, mitjançant el disseny i impartició d'activitats, projectes educatius i material didàctic dirigits a centres, entitats de diversa índole i administracions públiques. També imparteixen formació a professorat per a l'anàlisi i transformació dels espais educatius.
Dins del camp del planejament i disseny urbà, redacten i coordinen projectes d'urbanisme participatiu i espai públic, orientats a emprar la participació com a eina real de transformació de l'entorn urbà, així com instal•lacions i accions urbanes dirigides a vitalitzar i democratitzar els espais comuns.
Han impartit cursos universitaris i conferències relacionades amb la ciutat, l'educació ambiental i l'entorn construït a nivell nacional i internacional (Hèlsinki, Weimar, Bucarest, Sofia,…).
Són els autors de diverses publicacions, entre elles el conte il•lustrat “Edu i la millor casa del món”, el “Catàleg d'establiments emblemàtics de Palma”, la guia “Escola i paisatge de Mallorca” i la “Guia urbana de l'Eixample de Palma”, a més de diversos articles científics i d'opinió en publicacions nacionals i internacionals