Gratis

#OPENTALKS / Arquitectura i coronavirus

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Carrer de Jesús, 40

40 Carrer de Jesús

07010 Palma

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Inscripció prèvia per al diàleg #OPENTALKS amb Jonander Agirre i Ekain Olaizola / OPEN HOUSE PALMA

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

El diàleg “Arquitectura i coronavirus” vol posar el focus sobre els canvis que experimentarem les persones amb l’espai de l’habitatge arran l’estat d’alarma decretat a l’estat espanyol al mes de març de 2020, que ens va obligar a milions de persones a confinar-nos a les nostres llars.

La conversa la mantindran Jonander Agire i Ekain Olaizola, ambdós arquitectes, que durant els 40 dies de tancament promogueren a les xarxes socials un recull de dibuixos d’arreu del món sobre el confinament. L’exercici va començar en format de plànol, des del punt de vista d’un arquitecte, fins a arribar als centenars de mirades d’un públic molt més ampli. Aquesta iniciativa s’ha materialitzat físicament en format de llibre, Covid Study Houses.

JONANDER AGIRRE MIQUELEZ

Arquitecte per l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona i per la Kungliga Tekniska Högskolan de Stockholm. Actualment combina la seva pràctica professional com a arquitecte amb projectes de disseny, edificació i urbanisme amb la realització de projectes de recerca, així com la gestió de AZPI Kultur Elkartea.

En 2013 presenta el seu projecte ‘Pasaia Bitartean: Eines per a un Mentrestant constant’ com a projecte final de carrera, que obté una matrícula d'honor. En 2014 també obtindrà el premi HIC 2013.

Ha col·laborat amb diversos despatxos d'arquitectura, entre ells CSA Arquitectes i López Rivera Arquitectes. Amb aquest últim va col·laborar amb el projecte 1209 COR Dues cases de Suro, guanyador dels premis Best Architects 19 Gold Award i Premi Egurtek 2018, així com guanyador del premi de la 14 edició de la Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme (BEAU).

En 2015 desenvolupa juntament amb Irati Gorostidi la pel·lícula Pasaia Bitartean, estrenada en el Festival de Cinema Europeu de Sevilla i programat pel Anthology Film Arxivis de Nova York. El 2018 publica el llibre ‘Gehiengoaren Hiria’ juntament amb Ander Gortazar. El 2020 inicia el projecte Covid Study Houses juntament amb Ekain Olaizola, que esdevindrà en publicació el 2021.

És programador de l'espai cultural independent AZPI Kultur Elkartea amb seu a Donostia.

EKAIN OLAIZOLA LIZARRADLE

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

Soci a SATIE arquitectos. Redacció de projectes d'arquitectura i direcció d'obres d'edificació des de 2016.

Actualment dirigeix el projecte Zinemaren Arkitektura/ Arquitectura del cinema per a l'Escola de Cinema Elías Querejeta amb la col•laboració de l'Escola Superior d'Arquitectura de la EHU-UPV.

Membre de l'Observatori d'Espais Escènics. Grup internacional de recerca universitària des de 2007.

Ha participat junt amb l’arquitecte Guillem Aloy en diversos projectes arquitectònics, com el condicionament dels espais escènics del Mercat de les Flors de Barcelona; van obtenir el primer premi en el concurs d'idees i desenvolupament de l'avantprojecte de l’Auditori de Felanitx; així com en la redacció del projecte i execució de la primera fase del Centre Cultural de Llorenç del Penedès.

El 2020 inicia el projecte Covid Study Houses juntament amb Jonander Agirre, que esdevindrà en publicació el 2021.

PROTOCOLS COVID-19

Durant l'activitat, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants durant l'activitat.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Carrer de Jesús, 40

40 Carrer de Jesús

07010 Palma

Spain

Ver mapa

{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de #OPENTALKS / Arquitectura i coronavirus

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado