Gratis

#OPENTALKS / Arquitectura i crisi climàtica

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Carrer Ignasi Barraquer

Carrer Ignasi Barraquer

07004 Palma

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Inscripció prèvia per al diàleg #OPENTALKS amb Carles Oliver i Margalida Ramis / OPEN HOUSE PALMA

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

El diàleg “Arquitectura i crisi climàtica” versarà sobre els reptes als quals ens enfrontem com a societat davant les desastroses conseqüències derivades de la crisi climàtica que estem patint, amb relació a les diferents maneres d’habitar, construir, reconstruir i, fins i tot, desconstruir. Aquests desafiaments plantegen profundes qüestions estructurals i culturals de com entenem i vivim l’arquitectura.

La conversa la mantindran Carles Oliver i Margalida Ramis. El primer és arquitecte i el responsable del departament tècnic de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), on va dirigir el projecte d'adaptació al canvi climàtic 'Reusing Posidonia', finançat pel programa europeu LIFE + . D'altra banda, Margalida Ramis, és llicènciada en física i la portaveu i responsable de l'Àrea de Territori, Recursos i per la Transició ecosocial del GOB.

CARLES BIEL OLIVER BARCELÓ

Arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Durant els seus estudis, va rebre beques per estudiar a UC Los Angeles, TU Delft i ETSAM.

Mestre d'obres per necessitat professional.

Des de 2009, és membre de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), on va dirigir el projecte d'adaptació al canvi climàtic 'Reusing Posidonia', finançat pel programa europeu LIFE +. Actualment, és el responsable del Departament Tècnic de l’IBAVI.

Els projectes desenvolupats tant a nivell particular com part de l'equip de l’IBAVI han rebut alguns premis que faciliten la credibilitat per plantejar segons què. Aquesta obra ha estat àmpliament publicada i exposada.

MARGALIDA MARIA RAMIS SASTRE

Llicenciada en física i activista ecofeminista. Ha treballat en els camps de la gestió energètica i les energies renovables, al capdavant de les Agències d’Energia de Menorca i de les Illes Balears, i també en l’àmbit de la consultoria en matèria de gestió de residus.

Va iniciar els estudis de tercer cicle al departament de Geografia de la UIB com a membre del Grup d'Investigació Sostenibilitat i Territori (GIST).

Ha estat presidenta-fundadora de l'ONG, Enginyeria Sense Fronteres de les Illes Balears. Actualment i des de fa més de 10 anys, treballa al Grup d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) com a portaveu i responsable de l'Àrea de Territori, Recursos i per la Transició ecosocial.

En la vessant de la divulgació de l’ecologisme social i polític, imparteix tallers i xerrades, participa en cursos i seminaris i col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació com La Directa, Ona Mediterrània Ràdio o el Diari Ara Balears, i també amb l’associació Albasud i la Conca 5.1.

PROTOCOLS COVID-19

Durant l'activitat, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants durant l'activitat.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Carrer Ignasi Barraquer

Carrer Ignasi Barraquer

07004 Palma

Spain

Ver mapa

{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de #OPENTALKS / Arquitectura i crisi climàtica

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado