Gratis

#OPENTALKS / Arquitectura i gènere

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Plaça de Miquel Dolç

Plaça de Miquel Dolç

07008 Palma

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Inscripció prèvia per al diàleg #OPENTALKS amb Pilar Rubí i Cristina Llorente / OPEN HOUSE PALMA

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

El diàleg “Arquitectura i gènere” reflexionarà entorn a la recent incorporació de la perspectiva de gènere en l'arquitectura, un món compost majorment per homes. Es posarà en valor la diversitat real de l’arquitectura abordant el debat al voltant de la construcció d’àmbits i espais més inclusius que fomentin la igualtat en el gaudi dels espais, detectant les necessitats de la diversitat per a incloure-les en el disseny de l’arquitectura i l’urbanisme.

La conversa la mantindran Pilar Rubí i Cristina Llorente. Pilar és llicenciada en Comunicació Audiovisual i en Història de l'Art, i actualment treballa com a comissària, periodista cultural i docent. D'altra banda, Cristina Llorente és arquitecta i co-directora d’Arquitectives, plataforma educativa d'arquitectura per a nens i joves.

PILAR RUBÍ

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i en Història de l'Art. Treballa com a comissària, periodista cultural i docent. Des de fa cinc anys és coordinadora de Programes Públics a Es Baluard Museu d'Art Contemporani. Ha estat professora associada d'art i arquitectura contemporània en el Grau d'Història de l'Art (UIB). Des de 2014 imparteix cursos relacionats amb la creació i l'arquitectura contemporànies al programa de la Fundació "Sa Nostra" -Caixabank.

Ha desenvolupat projectes curatorials tant a galeries, com la de Xavier Fiol, Radiografies (2015) amb Marta Pujades , Laura Torres i Marcos Juncal, com en centres d'art: Casal Solleric de Palma, Anhel [Sehnsucht] (2019) amb obra de Cristina García Rodero, Flor Garduño, Alberto Korda, Sebastiao Salgado; al Centre de Cultura "Sa Nostra": Present Immediat (2017) amb Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Lara Fluxà, Bel Fullana, Levi Orta, Marta Pujades, Francesc Ruiz, entre d'altres, o Circulació perifèrica (2020), en col•laboració amb la galeria Addaya: Ángela Bonadies, Fermín Jiménez Landa, Diana Larrea, Julia Llerena, Nacho Martín Silva, Paula Rubio Infante, Fernando Villena, entre molts altres. També ha estat comissària a Betart, laboratori d'art urbà de Calvià (Tamara Arroyo, ESCIF, Grip Face, Zosen&Mina). Recentment ha col•laborat a Es Baluard Museu com a comissària en les exposicions La llum del fragment de Rafel Tur Costa (2020) i Memòria de la defensa: arquitectures físiques i mentals (2021) que inclou obra d'Mounir Fatmi, Petrit Halilaj, Lida Abdul, Wolf Vostell, Kemang WaLehulere i Antoni Muntadas, entre d'altres artistes.

Part de la seva trajectòria professional està vinculada als mitjans de comunicació. En els últims cinc anys, ha editat i conduït la secció d'art contemporani setmanal del magazine "Els Entusiastes" de la ràdio pública autonòmica, IB3Ràdio, on també és responsable del podcast TЯA-TЯA! sobre les relacions entre música i art contemporani.

CRISTINA LLORENTE

És arquitecta per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), amb estada a la Univesità Politecnica di Milano. Té estudis de postgrau sobre Govern de la ciutat: drets ciutadans i polítiques públiques.

Professionalment, ha treballat al despatx CMV arquitectes (2007-2008)i a l’IBISEC, òrgan pertanyent a la Conselleria d’Educació i Cultura, entre 2008 i 2012. Des de 2009, és co-directora d’Arquitectives, plataforma educativa d'arquitectura per a nens i joves, on s'encarreguen del disseny d'activitat d'educació ambiental, disseny i gestió de processos de participació ciutadana i formació i disseny de material educatiu, entre d'altres.

Des de 2012 és delegada del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) a la xarxa internacional Architecture & Children de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA), i des de 2019 vocal a l'associcació Palma XXI.

Ha realitzat nombrosos cursos de formació complementària a nivell internacional i compta amb una desena de publicacions sobre ciutat i urbanisme, a banda de participar com a ponent en una vintena de conferències, cursos i seminaris.

PROTOCOLS COVID-19

Durant l'activitat, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants durant l'activitat.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Plaça de Miquel Dolç

Plaça de Miquel Dolç

07008 Palma

Spain

Ver mapa

{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de #OPENTALKS / Arquitectura i gènere

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado