Gratis

#OPENTALKS / Arquitectura i responsabilitat social

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Can Ribas

Plaça de Can Ribas

07007 Palma

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Inscripció prèvia per al diàleg #OPENTALKS amb Cris Ballester i Marta Peris / OPEN HOUSE PALMA

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

El diàleg “Arquitectura i responsabilitat social” cavil·larà sobre el deure actual de concebre l’arquitectura, no només des de la vessant de la sostenibilitat mediambiental, sinó també la social i l’econòmica. De fet, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible, d’aquí a 2030, hem d’assegurar l'accés de totes les persones a habitatges i serveis bàsics adequats, segurs i assequibles.

La conversa la mantindran Cristina Ballester i Marta Peris, ambdues relacionades amb l’habitatge social des de diferents vessants, la primera com a directora-gerent de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i la segona com a arquitecta i professora de Projectes a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, l'activitat professional de la qual es desenvolupa entorn de l'habitatge.

CRIS BALLESTER

Actualment, Cris Ballester és la directora gerent de l'Institut Balear de l’Habitatge, encarregat de promocionar l’habitatge públic protegit de les Illes Balears, així com de gestionar el parc immobiliari d’actualment uns 2.500 habitatges.

Com a experiències professionals prèvies, fou directora d’Hisenda, Pressupostos i Projectes al Consell Insular de Mallorca, cooperant internacional com a responsable del projecte de comerç just a Anantpapur, Índia, amb la Fundació Vicens Ferrer, i emprengué la seva pròpia aventura empresarial fundant una marca d’accessoris personals de comerç responsable.

És una apassionada del concepte sostenibilitat i de la responsabilitat social, en la que creu tant a nivell corporatiu com a nivell vital.

MARTA PERIS

Doctora arquitecta i professora de projectes a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. El 2016 va presentar la seva tesi doctoral "La casa japonesa a través del cinema de Yasujiro Ozu", publicada sota el títol La casa de Ozu el 2019.

Cofundadora de l'estudi d'arquitectura Peris+Toral, combina la seva labor professional amb l'acadèmica, desenvolupant una recerca continuada que es retroalimenta d'aquests dos àmbits i que té com a eix de reflexió l'habitar. Tant la seva obra construïda com els seus escrits i conferències sobre habitatge i cinema han estat recollits en publicacions i mitjans especialitzats d'àmbit nacional i internacional. Entre aquestes destaquen L’Architecture d’Aujourd’hui, n. 413; Architectural Record, n. 09/2021; Fonaments del COAM, n. 358; el número “El cinema com a pretext”, de la revista DC Papers, revista de crítica i teoria de l'arquitectura, n. 21-22.

L'any 2009 va ser comissària de l'exposició d'arquitectura catalana a la Cité de l’Architecture de París. Les seves obres han estat exposades en la UIA Tòquio 2011, en el Pavelló espanyol de la Biennal de Venècia 2000 i 2016, i en el context del projecte Export Barcelona del Cities Connection Project a Mendrisio 2013, a Ginebra 2015, en Zurich 2016, a Brussel·les 2018 i a Bordeus 2021.

Entre els premis més destacats figuren SHORLISTED en el Premi Mies van der Rohe 2017, Premi FAD de l'Opinió 2021, Premi en la XV BEAU i els premis internacionals Best Architects 22 i THE PLAN Award 2021.

PROTOCOLS COVID-19

Durant l'activitat, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants durant l'activitat.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Can Ribas

Plaça de Can Ribas

07007 Palma

Spain

Ver mapa

{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de #OPENTALKS / Arquitectura i responsabilitat social

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado