32 €

Panel Acciones y detalles

32 €

Información sobre el evento

Ubicación

Ubicación

Centre Cívic del Singuerlín

41 Avinguda de Catalunya

08924 Santa Coloma de Gramenet

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.

La tarifa de Eventbrite no es reembolsable.

Descripción del evento
Aprèn la tècnica de la pintura japonesa, també coneguda com Sumi-e, que traduït del japonès vol dir ‘dibuix a tinta’

Acerca de este evento

Aprèn la tècnica de la pintura japonesa, també coneguda com Sumi-e, que traduït del japonès vol dir ‘dibuix a tinta’. Són pintures monocromàtiques (d’un sol color) fetes amb tinta xinesa. És una pintura naturalista, que busca l’harmonia amb la naturalesa. Té una influència espiritual del budisme zen i del taoisme.

L’origen d’aquesta tècnica se situa a la Xina durant la dinastia Tang (618-907). Més endavant (s. XIV) els monjos budistes zen la van introduir al Japó, i se’n va desenvolupar l’estil inspirant-se en la filosofia zen, cosa per la qual pintar era una manera de meditar.     

La tècnica

Per començar, s’ha d’estar en un estat de relaxació i si pot ser en silenci per a poder connectar amb la sensibilitat pròpia i així captar la bellesa subtil de les coses. Quan pintem hem d'estar en un estat en el qual no tinguem la pressió del resultat final, sinó que hem de gaudir el procés, tot aprofundint en la nostra postura i la nostra relaxació. 

El motiu pictòric es du a terme sense dibuix preparatori, per tant el traç ha de ser decidit (“alla prima”), i fluid. Per arribar a dominar el traç, abans s’ha de practicar i experimentar les múltiples possibilitats del pinzell i la tinta.

La tinta es dissol en aigua per a poder obtenir diferents intensitats de to. També es juga amb la humitat i sequedat del pinzell.

 Començarem pintant els quatre honorables cavallers: el bambú, l’orquídia, el crisantem i el cirerer florit. 

 “Quan l’artista de Sumi-e comença l’obra, ja no hi ha marxa enrere ni tornar a començar, només respon al flux natural del medi.”

 

● Material que cal portar: tinta xinesa, pinzell japonès mitjà, bloc d’esbós A3, pot de vidre. Aquest material el podeu comprar a:

● Joymar, Manualidades y bellas Artes, carrer de sant Joaquim 40, de Santa Coloma 

● Belles Arts Boter, al carrer Canonge Baranera 2E, de Badalona

Comparte con tus amigos

Ubicación

Centre Cívic del Singuerlín

41 Avinguda de Catalunya

08924 Santa Coloma de Gramenet

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.

La tarifa de Eventbrite no es reembolsable.

{ _('Organizer Image')}

Organizador Tallers Centres Cívics Gramenet

Organizador de PINTURA JAPONESA

Els centres cívics són equipaments socioculturals de proximitat. Adscrits a l'Àrea d’Educació, Cultura, Drets Socials, Infància, Joventut, Esports, Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Estan destinats al servei públic de persones i entitats, a la realització d’activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu i de lleure, i a promoure l’associacionisme i la participació ciutadana en general.

Guarda este evento

Evento guardado