Gratis

Projecció "Alamarilove" - TERRA GOLLUT FILM FESTIVAL 2020

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

La Cate - Entitat cultural

4 Ronda del Rector Arolas

17600 Figueres

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
EN COL.LABORACIÓ AMB EL TERRA GOLLUT FILM FESTIVAL 2020

Acerca de este evento

ENTRADA LLIURE

Contracultura a La Habana

Alamar és un barri perifèric de La Habana ple d’edificis lleigs, estranys, d’espais abandonats i locals que cauen a trossos però, alhora, està farcit d’artistes que hi expressen la realitat en la qual viuen i que el defensen a capa i espasa. Es podria considerar una ciutat dins d’una altra ciutat i per la seva posició geogràfica té uns valors socials molt diferents als de qualsevol barri de la capital. L’esperit comunitari es palpa per tot arreu i les diverses modalitats artístiques es contaminen les unes amb les altres.

A Alamar es barregen, entre molts d’altres, els grafittis i les pintures de Joel sobre materials de fusta que el mar retorna a la terra, l’humor gràfic i de crítica social d’Adán, la poesia de Flecha, l’activisme polític i les arts plàstiques d’Amaury Pacheco i la quotidianitat i la poesia urbana del hip-hop, gènere musical vibrant i contestatari del que el barri és l’autèntic bressol a l’illa. Tots ells cohabiten dins d’un marc de diàleg expressiu de pau i amistat en el qual els protagonistes comparteixen les seves idees i els seus somnis amb un sentit comú de pertinença al seu lloc d’origen i d’experiència individual.

Els artistes d’Alamar es neguen a pintar i vendre pintures de catedrals, casetes de colors i cubanets i cubanetes ballant rumba. Defensors de la contracultura i de la cultura ‘underground’ es senten marginats i menyspreats pels directius de les diferents institucions culturals del país, els quals, no entenen que sense estudis acadèmics es pugui crear veritables obres artístiques com les seves.

Mentrestant, i com a rerefons de tot plegat, Barack Obama visità Cuba en viatge oficial. Va ser la primera vegada en 88 anys, des de la revolució del país, que un President dels Estats Units d’Amèrica, en exercici de les seves funcions, trepitjava el país veí, tan proper, però alhora tan llunyà. Menrestant, els Rolling Stones, un dels grans símbols de la contracultura britànica, cantaven "Satisfaction" a un històric i multitudinari concert a La Habana davant de 500.000 espectadors.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

La Cate - Entitat cultural

4 Ronda del Rector Arolas

17600 Figueres

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado