25 €

RADICAL 2020. Auditori AXA, 9 de març de 18h a 20h.

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Auditorio Axa

547 Avinguda Diagonal

08029 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
RADICAL IS NORMAL 2020. TALK BY ALFONS CORNELLA. CELEBRATING CURIOSITY. Institute of Next.

Acerca de este evento

CELEBRATING CURIOSITY

En un entorn creixentment complex, la viabilitat dels negocis no es basarà només en l’eficiència. De fet, algunes veus expertes ens avisen que massa eficiència és contraproduent, per a les pròpies empreses però sobretot per la societat en general. Apareixen una grans guanyadors que “assequen” l’entorn (winner takes all). En aquest context, la curiositat, fer-se preguntes noves i atrevides, constitueix una capacitat cada cop més necessària a les empreses, i a la societat.

En un entorn complex i molt competitiu, les empreses amb un potent “sistema d’imaginació” podran generar nou valor per als clients i als mercats. Tenir empleats curiosos, que converteixen la imaginació en productes nous, i d’una manera molt emprenedora, serà una necessitat per a les empreses que vulguin prosperar. En resum, el futur és el resultat de combinar imaginació i enginyeria.

En aquest Radical7 veurem exemples de noves solucions a problemes i situacions que reclamen noves perspectives, i veurem noves formes de generar idees, models de negoci, valor. Per exemple, veurem:

1) Com els governs hauran de “posar fricció” als sistemes econòmics per evitar que unes poques empreses extremament eficients es converteixin en perillosos monocultius.

2) Com algunes empreses asiàtiques estan redefinint com es genera valor, amb nous models d’equips autodirigits, amb orbitals de startups al seu voltant, i amb plataformes que atreuen proveïdors de solucions de tot el món.

3) Com fer-se “preguntes catalítiques” pot ser la manera de focalitzar el talent cap a la cerca de solucions radicalment noves als problemes actuals. Com hem de superar el nostre pensament en categories per poder imaginar de forma més fèrtil?

4) Com el talent que podem necessitar en el futur proper no consisteix en especialistes extrems sinó de persones que hagin explorat i experimentat situacions ben diferents (range over depth).

5) Com màquines intel-ligents podran idear nous models de negoci que als humans potser no se’ns acudirien mai.

6) Com els canvis socials i econòmics reclamen d’un nou contracte social. Quin aspecte pot tenir aquest?

7) Què ens porten algunes tecnologies emergents molt revolucionàries?

8) Cap a la necessitat d’una declaració global d’interdependència: “Durant dos segles, la declaració nord-americana d’independència va servir de model per fer créixer la democràcia arreu del món. Ara el nostre món ha arribat als límits del creixement impulsat per la (mera) recerca de drets individuals a costa de responsabilitats compartides. Davant les amenaces d’escalfament global, cursa d’armes, creixement dels residus i la distribució desigual de la riquesa, (els humans) hem de declarar la nostra interdependència.”

9) Vides de 100 anys: Com començar a preparar l’economia per a una societat en què la meitat de la població arribarà a complir 100 anys.

10) Com el futur ja ha començat i com, a nivell personal i d’empresa hem de començar a dissenyar la nostra nova versió de nosaltres mateixos (the next version of you)

El futur passa per plantejar-se bones preguntes. Per ser curiosos. Si bé el valor de les respostes podria disminuir en l’era de la intel·ligència artificial (les màquines donaran moltes de les respostes...) el valor de les preguntes belles i poderoses només creixerà. Els avenços comencen amb una “pregunta bonica”. I aquestes preguntes rellevants sempre neixen dins d’una ment humana curiosa.

Llengua vehicular de la conferència: català

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Auditorio Axa

547 Avinguda Diagonal

08029 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado