THE MINISTERS OF PASTIME

Panel Acciones y detalles

Agotado

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Monestir de Sant Cugat

s/n Plaça d'Octavià

08172 Sant Cugat del Vallès

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
L'ACCÉS DEL PÚBLIC AL MONESTIR ES FARÀ PEL CLAUSTRE (pl. de l'Om, 1 )

Acerca de este evento

CONCERT DE SANT MEDIR, CO-PATRÓ DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

THE MINISTERS OF PASTIME

presenta

LA CAMBRA DE LES MERAVELLES D'ATHANASIUS KIRCHER

The Ministers of Pastime és un grup de músics format el 2016 especialitzat en la pràctica històricament informada i centrat en la interpretació de repertori dels segles XVII i XVIII. El seu nom prové dels músics que acompanyaven al rei Enric VIII i que se’ls designava com a “ministres del passatemps”.

La formació busca reflectir aquesta realitat que parla de la riquesa de les diferents influències culturals a Europa en la música d’aquest període històric. Per això la seva proposta té com a eix principal la música per a consort de violins i la seva evolució, així com la importància d'aquests instruments en altres gèneres musicals posteriors. The Ministers of Pastime ha estat recentment escollit com a vencedor en la convocatòria per a grups emergents de música antiga NEWTRACKS@FBAS 2020, en el marc del Festival Barocco Alessandro Stradella.

LA CAMBRA DE LES MERAVELLES D’ATHANASIUS KIRCHER

“L’estil fantàstic, propi de la música instrumental, és el mètode de composició més lliure i sense cap restricció. No està subjecte a res, ni a la paraula ni a temes harmònics; és creat per mostrar l’habilitat de l’intèrpret i revelar les regles secretes de l’harmonia, la composició enginyosa de frases harmòniques i fugues.”

Amb aquestes paraules, el científic i erudit Athanasius Kircher (1602- 1680) descriu el “Stylus phantasticus”, caractaritzant-lo com un estil musical lliure on el concepte de fantasia resideix en la imaginació de l’intèrpret. Tres grans representants d’aquest estil van ser Giovanni Valentini, Antonio Bertali i Johann Heinrich Schmelzer; tots tres van treballar com a mestres de capella de la cort de Ferran III d'Habsburg a Viena i les seves obres instrumentals formen el nucli d’aquest programa.

PROGRAMA

INTRODUCCIÓ

Sonata à 6 en re menor, IAB 6- Antonio Bertali (1605-1669)

2 violins, 2 violes, viola de gamba, violoncel, baix continu

LA CORT DELS HABSBURG I EL STYLUS PHANTASTICUS

Sonata III à 6 en do major - Johannes Heinrich Schmelzer (ca.1620- 1680)

2 violins, 2 violes, viola de gamba, violoncel, baix continu

Sonata XII à 6 en do major - Giovanni Valentini (ca.1582-1649)

2 violins, 2 violes, viola de gamba, baix continu

Chiacona en do major, IAB 1 - Antonio Bertali

Violí, baix continu

LA CAMBRA DE LES MERAVELLES

Sonata à 5 “Enharmonica” en sol menor - Giovanni Valentini

2 violins, 2 violes, baix continu

Sonata à 4 en re menor - Antonio Bertali

2 violins, viola de gamba, violoncel, baix continu

Sonata Jucunda A 546/IV:100 - Johann Heinrich Schmelzer (atrib.) 2 violins, 2 violes, viola de gamba, violoncel, baix continu

Instruments de baix continu: viola de gamba, violoncel, contrabaix, tiorba, clavicèmbal i orgue positiu

THE MINISTERS OF PASTIME

Ignacio Ramal: violí barroc i direcció

Ángela Moro: violí barroc

Cristina Altemir: viola barroca

Anna Aldomà: viola barroca

Marc de la Linde: viola de gamba

Clara Pouvreau: violoncel barroc

Alberto Jara: contrabaix barroc

Ferran Pisà: tiorba

Marc Sumsi: clavicèmbal/orgue positiu

Donada la situació actual, per poder accedir als acts públics, és obligatori faciltiar les dades de cotnacte per, davant d'un possible contagi, garantir una bona traçabiltiat.

Informació sobre la protecció de dades en l'adquisició d'entrades via la plataforma Eventbrite:

"Per adquirir entrades en línia caldrà registrar-se a la plataforma Eventbrite, podeu consultar la seva política de tractament de dades a la seva pàgina web. Aquesta plataforma i el seu tractament de dades són externs a l'ajuntament de Sant Cugat."

Donada la situació actual i per facilitar la traçabilitat si es detectés algun contagi, un cop registrats a la plataforma de venda d'entrades, caldrà que s'omplin degudament totes les dades requerides per cada un dels assistents. En cas que finalment canvies un dels assistents, cal notificar-ho per correu electrònic o en el moment d'accedir a l'espai, per aportar la informació actualitzada necessària, i respecte aquestes dades:

"Us informem que les vostres dades seran incorporades al tractament P185 Control d'usuaris de les sales i els espais culturals responsabilitat de l'Ajuntament de Sant de Cugat de Vallès per a portar a terme l'autorització indicada. Les vostres dades seran conservades com a part dels procediments administratius de l'Ajuntament. Les vostres dades no seran cedides a tercers excepte que sigui necessari per a controlar i registrar els i les assistents a activitats culturals en centres i espais culturals públics, d'acord amb la legislació vigent. Així mateix s'informa de la possibilitat d'exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació de les dades mitjançant la remissió d'un escrit dirigit a Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Atenció Ciutadana, plaça de la Vila, 1, 08172 Sant Cugat del Vallès, indicant "Ref. Protecció de dades" o bé exercir el seu dret a través de la Seu Electrònica. Per a més informació consulteu la pàgina web: https://www.santcugat.cat/web/proteccio-de-dades"

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Monestir de Sant Cugat

s/n Plaça d'Octavià

08172 Sant Cugat del Vallès

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado