TURISME REPONSABLE: PROPOSTES PER IMPULSAR LA TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Panel de acciones

TURISME REPONSABLE: PROPOSTES PER IMPULSAR LA TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Generem un espai de diàleg i reflexió per debatre l'impacte que té el turisme al territori i aportar noves propostes responsables i justes.

Cuándo y dónde

Fecha y hora

Ubicación

Espai Josep Bota 20 Carrer de Sant Adrià 08030 Barcelona Spain

Mapa y direcciones

Cómo llegar

Acerca de este evento

L’Associació Ethnic és una entitat sense ànim de lucre que des del 2006 promou i desenvolupa projectes de Turisme Responsable i Sostenible (TRS) amb l’objectiu de generar respostes innovadores als reptes locals i globals del sector. Des de llavors, Aethnic defensa un canvi de paradigma en el model turístic convencional, tot comprometent-lo amb les cultures i les identitats locals, el respecte pel medi ambient, la perspectiva de gènere, l’accessibilitat universal, els drets humans i la justícia global. Així mateix, des del 2015, l’entitat alinia tots els seus projectes amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per tal de minimitzar la petjada ecològica i maximitzar els beneficis per a les comunitats locals.

El replegament del turisme arran de la pandèmia va posar al centre del debat l’oportunitat de repensar un model turístic que des de feia anys mostrava signes de fragilitat en relació a la seva resiliencia. Malgrat tot, un any després de la represa de la mobilitat internacional, l’activitat turística segueix evidenciant enormes reptes socials i ambientals que, davant d’un escenari d’emergència climàtica global, convé gestionar amb immediatesa.

És per això que des d’Aethnic hem organitzat la Jornada “Turisme responsable: propostes per impulsar la transició ecològica”, que celebrarem el proper dijous 6 d’octubre de 2022 de 9h a 14h a l’Espai Josep Bota de la Fabra i Coats. L’objectiu de la sessió serà generar un espai de diàleg i reflexió juntament amb acadèmics, sector públic, sector privat i societat civil per analitzar i debatre l’impacte que té l’activitat turística vers els reptes col·lectius del territori. Així mateix, la Jornada acollirà el llançament oficial de La Xarxa d’Aethnic, la qual compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona, i presentarà diverses propostes per avançar cap a un model turístic resilient que s’alinei amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i que impulsi canvis transformadors en el model turístic convencional.

Podeu consultar el pre-programa de la Jornada mitjançant aquest enllaç.

Nosaltres estem convençudes de les potencialitats del turisme com a catalitzador de la regeneració territorial després de la pandèmia, però volem parlar-ho, debatre-ho i analitzar-ho amb totes vosaltres.

Què ens en dieu?

Podeu confirmar la vostra assistència mitjançant l'opció "Enregistra't" o a través del mail hola@aethnic.org. L'esdeveniment és gratuït i obert a tots els públics.

Us hi esperem!

Gratis