Gratis

Xarrades de 'El poder de las series'

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Las Naves

16 Carrer de Joan Verdeguer

46024 València

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Una activitat del Festival LABdeseries

Acerca de este evento

  • Les xarrades tindran un aforament limitat, però es podrà seguir per streaming. Per a tot això s’hauran d’apuntar amb antelació.

DE ‘WESTWORLD’ A ‘HUMANS’ ESTEM PREPARATS PER A VIURE AMB ROBOTS? (22 D’ABRIL: 18 HORES )

Els androides han seduït recurrentment a la ficció elucubrant sobre les revolucions que escometrien en el futur i somiant amb mons millors que no sempre han arribat com ho van imaginar les pel·lícules. En les sèries actuals els avanços de la robòtica plantegen prototips i models dels quals estem encara a anys llum però que donen pistes sobre el que espera l’ésser humà de la tecnologia. Prenent com a punt de partida títols com ‘Humans’ o ‘Westworld’ abordem en una xarrada si estem preparats per a viure amb robots com plantegen les sèries. Ho farem de la mà de Carlos Santana, Moon Ribas i Javier Palanca.

JAVIER PALANCA: Doctor especialitzat en Intel·ligència Artificial per la Universitat Politècnica de València (UPV). Desenvolupa el seu treball com a investigador en l’Institut Valencià d’Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN).

MOON RIBAS: Artista avantguardista i activista cíborg espanyola, coneguda per desenvolupar i implantar-se sensors sísmics als peus.

CARLOS SANTANA: Enginyer informàtic especialitzat en ‘machine learning’ i creador del canal de divulgació DotCSV.

DE ‘YEARS AND YEARS’ A ‘EL COLAPSO’. VAN PREDIR LES SÈRIES LA SOCIETAT POSTCORONAVIRUS? (22 D’ABRIL: 19.30 HORES )

Les distopies han donat lloc a algunes de les sèries més interessants estrenades en els últims anys, que han entretingut i atemorit al mateix temps. Títols com ‘Black Mirror’ plantejaven com la tecnologia que hem incorporat per a fer-nos la vida més senzilla es pot convertir en el nostre major malson. La pandèmia ha provocat que altres produccions, com ‘Years and years’ o ‘El col·lapse’, plantejades abans que esclatara la crisi sanitària es vegen ara com a sèries premonitòries. Sobre això conversaran Juan Bordera, Vicent Cucarella i Layla Martínez.

JUAN BORDERA: Guionista i periodista dedicat a l’activisme mediambiental en Extinction Rebellion i la Xarxa de Transició de València, també implicat en col·lectius de divulgació com Petrocenitales o els podcasts del Col·lectiu Bambolla.

VICENT CUCARELLA: Economista i escriptor, especialitzat en assumptes sobre economia per a un futur sostenible.

LAYLA MARTÍNEZ: Periodista i assagista, autora de ‘Utopia no és una illa’, en el qual recupera projectes utòpics passats que ens retornen la capacitat d’imaginar i que ens guien per a construir un futur en el qual valga la pena viure.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Las Naves

16 Carrer de Joan Verdeguer

46024 València

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado