Gratis

Gestión de los ciclos de agua, materia orgánica y nutrientes en la vivienda

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Can Valldaura

Ctra. BV-1415 (Horta-Cerdanyola), km 7

Masia Can Valldaura

08290 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Taller - Creació d'espais saludables i sostenibles mitjançant una gestió intel·ligent de l'aigua i altres recursos naturals

Acerca de este evento

Descripció de l'activitat (CAT):

En aquest taller veurem com podem reduir la nostra petjada ecològica aplicant els principis de l'economia circular en el nostre habitatge i utilitzant els valuosos recursos naturals com l'aigua i els nutrients d'una manera més intel·ligent i sostenible.

Parlarem de la gestió dels residus orgànics, estalvi d'aigua, creació d'espais saludables i de com tots aquests aspectes estan lligats entre ells, creant un sistema coherent, beneficiós per a les persones i el medi ambient.

Presentarem la casa sostenible, una Tiny House ecològica, creada a Valldaura Labs pels estudiants de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC). Es tracta d'un prototip d'habitatge amb un alt nivell d'autosuficiència en aigua i energia i amb un baix impacte ambiental. Per a arribar a aquest objectiu, es va implementar una solució integral per a la gestió de l'aigua i la matèria orgànica.

Les solucions que presentarem són aplicables en tota mena d'habitatges i edificis, tant en zones urbanes com rurals: pisos, cases, oficines, escoles, etc.

El taller està dirigit a totes les persones interessades a crear espais amb baixa petjada ecològica, particulars o professionals del sector de l'arquitectura i construcció, consultors, investigadors, etc.

Després del taller, dinarem junts en la Masia Can Valldaura. El cost del dinar és de 10 euros (pagament en metàl·lic el dia del taller) i es requereix inscripció prèvia.

Si no disposes de vehicle propi per a arribar a Valldaura Labs, podem organitzar un transport des de l'estació de metro de Valldaura. La sortida serà a les 9:30 i les places són limitades.

Si t'interessa quedar-te a dinar o necessites transport, si us plau, envia un mail a Laura Halminen (laura.halminen@saneseco.es), indicant el teu nom i el número de telèfon.

Programa:

09.45-10.00 Arribada dels assistents

10.00-10.20 Presentació de la casa sostenible

10.30-11.00 Introducció als cicles d'aigua, matèria orgànica i nutrients (Laura Halminen / Saneseco)

11.00-11.20 Pausa de cafè

11.20-12.05 El sanitari sec - instal·lació, manteniment i gestió dels subproductes (José Vicente / Permapreta)

12.05-12.50 Els beneficis dels microorganismes eficients per a la salut i el medi ambient (Eduard Vianna / Alter Entorn)

12.50-13.00 Preguntes i debat

13.30-14.30 Dinar en Can Valldaura (opcional, requereix inscripció prèvia)

*******************

Descripción de la actividad (ES):

En este taller veremos cómo podemos reducir nuestra huella ecológica aplicando los principios de la economía circular en nuestra vivienda y utilizando los valiosos recursos naturales como el agua y los nutrientes de una manera más inteligente y sostenible.

Hablaremos de la gestión de los residuos orgánicos, ahorro de agua, creación de espacios saludables y de cómo todos estos aspectos están ligados entre ellos, creando un sistema coherente, beneficioso para las personas y el medio ambiente.

Presentaremos la casa sostenible, una Tiny House ecológica, creada en Valldaura Labs por los estudiantes del Instituto de Arquitectura Avanzada de Catalunya (IAAC). Se trata de un prototipo de vivienda con un alto nivel de autosuficiencia en agua y energía y con un bajo impacto ambiental. Para llegar a este objetivo, se implementó una solución integral para la gestión del agua y la materia orgánica.

Las soluciones que presentaremos son aplicables en todo tipo de viviendas y edificios, tanto en zonas urbanas como rurales: pisos, casas, oficinas, escuelas, etc.

El taller está dirigido a todas las personas interesadas en crear espacios con baja huella ecológica, ya sean particulares o profesionales del sector de la arquitectura y construcción, consultores, investigadores, etc.

Después del taller, comeremos juntos en la Masia Can Valldaura. El coste de la comida es de 10 euros (pago en metálico el día del taller) y se requiere inscripción previa.

Si no dispones de vehículo propio para llegar a Valldaura Labs, podemos organizar un transporte desde la estación de metro de Valldaura (las plazas son limitadas).

Si te interesa quedarte a comer o necesitas transporte, por favor, envía un mail a Laura Halminen (laura.halminen@saneseco.es), indicando tu nombre y el número de teléfono.

Programa:

09:45-10:00 Llegada de los asistentes

10:00-10:20 Presentación de la casa sostenible

10:30-11:00 Introducción a los ciclos de agua, materia orgánica y nutrientes (Laura Halminen / Saneseco)

11:00-11:20 Pausa de café

11:20-12:05 El sanitario seco - instalación, mantenimiento y gestión de los subproductos (José Vicente / Permapreta)

12:05-12:50 Los beneficios de los microorganismos eficientes para la salud y el medioambiente (Eduard Vianna / Alter Entorn)

12:50-13:00 Preguntas y debate

13:30-14:30 Comida en Can Valldaura (opcional, requiere inscripción previa)

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Can Valldaura

Ctra. BV-1415 (Horta-Cerdanyola), km 7

Masia Can Valldaura

08290 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado