Prereserva: Taller d’iniciació a la fotografia astronòmica amb ASTROPRADES

Ha finalizado la venta de entradas

Los registros se han cerrado
Moltes gràcies, rebreu un correu electònic de confirmació.

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Museu de la Vida Rural

Carretera de Montblanc, 35

43440 L'Espluga de Francolí

Spain

Ha finalizado la venta de entradas

Los registros se han cerrado
Moltes gràcies, rebreu un correu electònic de confirmació.
Descripción del evento
Taller d’iniciació a la fotografia astronòmica amb ATROPRADES al Museu de la Vida Rural

Acerca de este evento

TARIFA D'ACCÉS: 30,00 €

El Museu de la Vida Rural i AstroPrades organitzen una nova edició del taller d’iniciació a l’astrofotografia de paisatge. El taller, a càrrec d’Aleix Roig, es realitzarà els dies 11 i 12 de juliol de 2020 al museu.

La formació, que té com a objectiu introduir als participants en conceptes bàsics de fotografia nocturna i astronomia, comptarà amb una sessió teòrica, una sessió pràctica nocturna i una sessió per tractar els diferents processats d’imatges. Així, els participants disposaran dels coneixements necessaris per aconseguir els millors resultats possibles en situacions de poca lluminositat i poder obtenir fotografies espectaculars amb coneixements bàsics sobre astronomia.

La ubicació, la configuració de la càmera, l’objectiu, els conceptes d’astronomia útils en astrofotografia de paisatge… seran alguns dels temes que es tractaran en la primera de les sessions del taller, dissabte 11 de juliol, de 18 a 21 h.

Després de sopar, a les 22.30 i fins a la 1.30 h, els participants realitzaran una sortida a l’entorn natural per a la part pràctica de la formació.

Diumenge 12 de juliol, de 10 a 12 h, el taller continuarà i culminarà amb una sessió dedicada al processat d’imatges.

El taller serà impartit per Aleix Roig, astrofotògraf de paisatge i de cel profund, divulgador científic i director d’AstroPrades, impulsor del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, guia astronòmic acreditat per la Fundació Starlight i mestre d’educació primària especialitzat en ciències.

No és obligatori però es recomana portar una càmera DSLR (réflex) amb objectiu de gran angular entre 8mm i 24mm, roba d’abric i frontal amb opció de llum vermella. Per diumenge, es recomana portar ordinador portàtil amb Adobe Lightroom instal.lat (totalment optatiu).

RESUM D'HORARIS I TEMES

Dissabte 11/7/2020 de 18 a 21h - Introducció a l'astrotografia de paisatge (3h):

Les tres fases per a realitzar una astrofotografia de paisatge. Com escollir una bona ubicació. Recursos digitals per a planificar bé les sortides. Càmeres (réflex i mirrorless). Objectius fotogràfics. Trípode i ròtula. Intervalòmetre. Emmagatzemament. Sensors. Configuració de la càmera per astrofotografia de paisatge. Conceptes d'astronomia útils en astrofotografia de paisatge. Astrofotografia de paisatge amb seguiment. Posada en estació d'equips amb seguiment. Programes per al processat d'imatges

Dissabte 11/7/2020 de 22.30h a 01.30h - Sortida pràctica a l'entorn natural (3h):

Setup bàsic per a astrofotografia de paisatge. Pràctiques amb diferents settings segons cada equip. Astrofotografia de paisatge amb seguiment. Posada en estació d'equips amb seguiment. Introducció a l'astrofotografia de llarga exposició

Diumenge 12/7/2020 de 10 a1 2h (2h)

Selecció d'imatges i filtratge de qualitat. Processat bàsic d'una imatge individual. Processat d'un mosaic. Processat de circumpolars i introducció al timelapse.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Museu de la Vida Rural

Carretera de Montblanc, 35

43440 L'Espluga de Francolí

Spain

Guarda este evento

Evento guardado